fbpx

"Glede - samspill - holdninger

Rallysportens Slagord

bli med på kurs!

Rallysportens slagord er «Glede – Samspill – Holdninger». Dette er kurset som passer alle, enten du er nybegynner, har holdt på med lydighet eller rett og slett bare vil ha en andreledes og morsom treningsform for deg og din hund. 

Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility, alt etter hvilken av de fire klassene man går i.

Våre kurs

Intro-kurs

Kurset er beregnet på ekvipasjer som er nysgjerrige på hva rallylydighet er, og som ønsker å komme i gang med treningen.

Små grupper med 2 NRL instruktører.

Videregående kurs

Kurset bygger videre på intro-kurset, men her blir det lagt mer vekt på bane- og moment treninger til alle skiltene i klasse 1 og 2.

2-3  NRL instruktører.

Konkurranse kurs

På Konkurranse kurset trenes de mest på klasse 3 og elite skilt. Det blir lagt mye vekt på moment trening og kombinasjoner.Vi drar også ofte på konkurranser sammen.

I klasse 1 – føres hunden i bånd. Hunden skal være uten line og halsbånd/sele i klasse 2, 3 og elite  i tillegg til at vanskelighetsgraden stiger.
Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter 15 til 22 nummererte skilt som er satt sammen til en bane. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt – derav navnet Rally.
Mellom øvelsene som står på skiltene skal hunden gå ved førers venstre eller høyre side.
Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng dersom ekvipasjen gjør feil underveis. Det er en utfordring å gå en rallybane. Banene er aldri like, konkurransen går på tid og det er fort gjort både å gjøre feil og å gå feil.
Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng.
Mange ganger avgjøres plassering av tiden brukt i banen.

Her er det spenning og moro – både for hund, fører og publikum!

I Drøbak Hundeklubb er vi så heldige å ha 6 godkjente Rallylydighets instruktører. 
Instruktørene som skal holde dette kurset er: 
Kjersti som ble godkjent Rallylydighets instruktør i 2013, gikk klasse 3 med hunden Mia, har nå to unghunder som nå skal starte i klasse 1 og 2.
Michelle ble godkjent Rallylydighets instruktør i 2016, har 7 hunder og er i klasse Elite med 2 av dem.

Tone ble godkjent Rallylydighets instruktør i 2017, debutert i Rallylydighet 2016 og kom seg raskt opp i klasse 3.

Vi har alle tre tatt oppfølgingskurs hos Rallylydighets dommere for å bli oppdaterte på de nye skiltene og reglene.

Rallylydighets miljø i Drøbak Hundeklubb er veldig bra, mange ekvipasjer har vært med fra starten i 2012. Vi drar på stevner sammen og gleder oss over hverandres fremganger.

Mer informasjon om sporten, treningsmuligheter og stevner finner du på nettsidene: www.rally-lydighet.com Utforsk sporten som fremmer ☺SAMSPILL – GLEDE – HOLDNINGER☺