Kantarellsøk med Drøbak Hundeklubb

Lær hunden din å finne kantarell nå

Enten du er glad i sopp eller ikke, kan selve jakten på kantarellen være moro for både hund og eier.Alle hunder trenger mentale utfordringer for å fungere på en positiv måte i hverdagen 😊
Kantarell-søk kan være en slik mental utfordring.
Å la hunden din søke etter kantareller er til stor nytte for både hunder og mennesker.
Hunden aktiviseres og du får forhåpentligvis med deg en full kurv hjem fra turen.

Kurset går over tre dager.

Søndag 14. juni og 21. juni med mye praktisk trening og teori inne i klubbhytta hos oss i Drøbak Hundeklubb.
Siste kursdag er søndag 16. august i skogene i Drøbak.

Fra 12:00 – 15:00

Kun 8 ekvipasjer på kurset.
Pris: 2.150,-
Pris: 1.850,-  for medlemmer i Drøbak Hundeklubb

Visste du at du godt kan legge grunnlaget for en perfekt kantarellsøkshund innendørs – Benytt sjansen til å lære deg teknikkene nå. Kurset er bygd opp med både teori og praksis innendørs. Søket vil foregå på en søksplattform som er spesiallaget for nesearbeid for hunder.  Dersom hunden har lært seg å finne kantarell, er det ikke noe problem å lære den å lete opp og deretter markere på flere typer sopp!

Søke etter kantareller er en form for spesialsøk – på lik linje med andre lukter hunden lærer seg å finne – og deretter markere på en hensiktsmessig måte.

Hunden gjerne finner kantareller som du ikke oppdager med synet. Grunnet sin fantastiske luktesans er den i stand til å registrere kantarellenes lukt på lang avstand, lokalisere dem og deretter markere på kantareller – som gjerne befinner seg under mose og annen vegetasjon – dvs mengder av kantareller som du kanskje ellers aldri ville ha funnet………
På dette kurset vil du lære flere teknikker når det gjelder både luktgjenkjenning av kantarell  ulike søk og markeringformer

En god og stødig markering avgjør om du kan plukke rene og uskadde kantareller – eller må nøye deg med bare småbiter etter at hunden har herjet.

HUSK – Din hund er designet for nese-arbeid!

Instruktør: Kjersti Pettersen (Autorisert Smeller instruktør og dommer) og Tone Ellingsen (Hjelpeinstruktør med klasse 2 i Smeller)