fbpx

Årsmøte 2019

Årest ekvipasjer 2018

Årets ekvipasje i Drøbak Hundeklubb:           Eva Tønnessen med Betty
Årets debutant i Rally Lydighet                      Heidi Mørkhagen Granum med Timmy
Årets ekvipasje i Rally Lydighet – klasse 2:     Astrid Rødsand med Hjallis og Iver
Årets ekvipasje i Rally Lydighet – klasse 2:     Torill Sander med Ova og Pippi
Årets ekvipasje i Rally Lydighet – klasse 3:     Henni Haraldsen med Sushi
Årets ekvipasje i Rally Lydighet – Elite:         Michelle Malmåsen med Glasha
Årets ekvipasje Smeller:                                  Kari Helene Ågård med Trym og Frodo
Årets hund i Agility – klasse 1:            Stine Mørkhagen Granum med Prima
Årets hund i Agility – klasse 2:            Helene Nordstrøm Pettersen med Pixi
Årets hund i Agility – klasse 3:            Helene Nordstrøm Pettersen med Penny
Årets debutant i Agility:                                  Cornelia Fridell Kavli med Lotta
Årets nybegynner i Agility:                             Ylva Dahl med Olivia             

ÅRSBERETNING 2018

Leder:                                     Kjersti Pettersen
Nestleder:                              Tonje Mørkhagen
Sekretær:                                Torill Sander
Kasserer:                                Birgitte Lysbakken
Styremedlemmer:                  Wenche Andreassen og Tone Ellingsen
Varamedlemmer:                  Wenche Skau og Henni Lind Haraldsen
Valgkomiteen:
Leder:                                    Eva Tønnessen
Medlemmer:                          Arild Forsberg og Helene N. Pettersen
Varamedlem:                          Stine Mørkhagen Granum

Revisor: Siri Sponberg           Varamedlem: Kari Birgit Nymoen

STATUS MEDLEMMER 2018: Antall medlemmer pr. 31.12.2018:  241. Det har vært holdt 9 styremøter.

Oppsummering av 2018 som følger:

AGILITY:
Det har vært holdt to intro-kurs i aility + et mini intro-kurs på grunn av stor etterspørsel. Totalt har det væt 28 deltakere.
Agility-gruppen har bedt om å få følgende innlegg i årsberetningen:
Året 2018 ble for agilitygruppa på mange måter året vi aldri, aldri ville oppleve igjen. Savnet etter vår alles Mari Mørkhagen Granum er fortsatt så stort. Vi har alle lært utrolig mye av hvordan Heidi, Stine og Tonje har inkludert oss alle i sorgen, og latt oss være med hele veien. Resultatet er at agilitygruppen har kommet styrket ut av et år vi aldri vil ha igjen. Vi har grått, hatt kosetreninger, men også trent intensivt og satset sammen. NM i Sandefjord bare to uker etter Maris død ble en utenfor oss selv opplevelse. Vi løp med sørgebånd og hadde hele agility-Norge i ryggen. Og det sterkeste av alt var å se Tonje på toppen av pallen som uoffisiell norgesmester i klasse 2, nettopp med Mari sin hund Bella.

At Line noen måneder senere skulle miste både Pelle og Aiken i brann, var jo det som absolutt ikke skulle hende, og vi har grått med Line også.

Når dette skrives er vi over halvveis i vår vintertrening. Nytt av året er gjennomtenkte og planlagte treninger, og vi trener sammen, både ferske og erfarne, og vi tror dette også sveiser oss mer sammen enn at treningene er for oppdelte. Så får vi oppsummere litt når vinteren er over.

Og ja: Vi har noen resultater å skryte av også: Helene og Stine med søstrene Pixie og Prima, er rett slett landets aller beste klasse 1 hund i 2019. I klasse 2 havnet de henholdsvis på 6. og 14. plass. Pixie har jo rasket med seg et hoppchampionat i sitt debutår. Det skal nesten ikke være teknisk mulig å få til. Storesøster Penny viser at fortsatt er de gamle eldst. Hun blir rett og slett landets tredje beste liten hund i 2018. Det har ingen av oss klart før! Og så ble det NM-sølv på Eva og Betty, og jammen rasket ikke Betty med seg NKK sitt Kalatrofe i 2018. Og Helene og Penny ja de klarte plass på landslaget. For tredje år på rad. Vi kunne nevnt så mange mange andre resultater. At Madeleine fikk Pia fram til championat i hopp eksempelvis? At Yvonne og Koda ble agility-champion på ordentlig og har glitret med sin skjønnhet også i utstillings-ringen. At Stine med Isi ble hoppchampion og tok et ag-cert. Og nå i oppstarten av 2019 har jammen Øydis klart å få fram landets første dachs til agilitychampionat. Tonje og Elly har fått med seg noen cert, og det har Stine med Benita har også hentet cert. Det har Silje med Panza også. Og Lily og Eva ble champion både i agility og hopp samme helg i september.

Så gror det også bra i rekkene under de beste. På junior-NM debuterte Ingrid Menes Sørensen med Nora med en fin-fin 7. plass, Ole Sørvig med Pia kapret en super 5. plass. I tillegg: Tina nr. 4 og Bettina nr 6 i klasse liten, Silje og Panza nr 6 og Merete og Tico nr 7 i klasse mellom. Når vi så tar med at Cornelia med Lotta har debutert i klasse stor i høst og Ylva ble dommerens favoritt på 2 av 3 sommerkaruseller, ja da ser vi at framtiden også er sikret for agilitygruppen.

AG-ONSDAGSTRENINGER:

Helene satte opp et tilbud om dagtrening noen onsdager på høsten 2018. Dette viste seg å være populært, og det ble mange fine treninger der man fikk løst opp i litt av hvert som man ikke alltid har tid til på vanlige treninger.
Det er gøy å instruere når man ser så god fremgang, og at de som kurses tør å trå litt utenfor komfortsonen for å nå nye mål!

LYDIGHET:

Det har vært holdt fire valpe- og grunnkurs med totalt 51 ekvipasjer, og som vanlig med utrolig mange flotte tilbakemeldinger.
På den videregående hverdagslydighetstreningen har det vært i gjennomsnitt 10 ekvipasjer både på vår- og høsttreningen.
I bronsemerkegruppen har det vært 6 ekvipasjer som har trent, og 5 ekvipasjer klarte bronsemerket før sommeren og 1 ekvipasje på høsten.

Det har ikke vært trent organisert lydighet i 2018 da de fleste nå konkurrerer i RL. Det ønsker LP-gruppen prøve å gjøre noe med i 2019.  Imidlertid har Hanne Skute som gjør det kjempe fint i RL også konkurrert i lydighet med Cnø, og fikk sølv i junior NM i klasse 1-2, og Mari Grytdal med Aries fikk gull i junior NM i samme klasse. Kjempe bra!

RALLY LYDIGHET
Det ble holdt to intro kurs i Rallylydighet i 2018, og antall ekvipasjer som trener Rallylydighet i klubben øker stadig. Stemningen er på topp når RL-gruppen møtes på mandager, og det er ca. 30 ekvipasjer som har deltatt på disse treningene.
Ekvipasjene i klubben konkurrerer nå i alle klasser, og er også så heldige å ha en HP vinner i Elite i klubben, Michelle Malmåsen, som har vunnet nesten alle stevner hun har vært på i 2018. Vi har også en dobbel Junior Norgesmester Hanne Skute med hundene Cnø og Glasha.
Nytt for 2018 er at klubben nå har et videregående kurs og et konkurranse kurs på mandager.
Det er mange som har gjort det bra både på treninger og konkurranser fra klubben vår. Spesielt vil vi trekke frem Astrid Rødsand med Iver og Hjallis, som har klart å få to lundehunder opp til klasse 3 i Rallylydighet. I tillegg går Henni Haraldsen med Sushi i klasse 3, og flere ekvipasjer har fått opprykk til klasse 3: Torill Sander med Ova og Pippi og Wenche Skau med Alvin. Det mangler heller ikke på flinke ekvipasjer både i klasse I og II.

Drøbak hundeklubbs Rallylydighetsgruppe er ofte på stevner sammen, noe som skaper en utrolig god lagånd, og hvor alle heier hverandre frem.

I tillegg til DM arrangerte klubben et ekstra RL-stevne 22. april på Folkvang. Overskuddet her ble kr. 14.000.

SMELLER

Det ble holdt tre intro kurs i Smeller i 2018, og antall ekvipasjer som trener Smeller fast i klubben har økt.
I 2018 ble også Smeller en del av NKK paraplyen som nå åpner opp for flere konkurranser i sporten.
Det er ca. 20 ekvipasjer som trener fast på onsdager, og hundene er blitt utrolig flinke.
De søker på små bomullspadder med ID lukt (lukt fra et menneske) som gjemmes inne i klubbhytta, eller på baner. Hundene er blitt utrolig flinke til å fortelle hvor funnet er.
Ekvipasjene viser stor glede over å komme på treningene, og det er gått sport i også å trene hjemme, og finne den mest utspekulerte/artigste måten å gjemme funnet på.

ANDRE KURS:

16-17. februar: ID-spor med Stig Meier Berg. 6 ekvipasjer deltok.
mars: Mini-kurs i lek og apportering med 6 ekvipasjer deltok.
I april: Utstillingskurs med Steinar Balken med 5 deltakere.
Oppstart 28. august: ble det holdt brukshundkurs over flere dager. 5 ekvipasjer deltok.
oktober: Spor og felt-søkskurs med hvor 6 ekvipasjer deltok. 

DIVERSE:

Sommer agility:  27/6, 11. og 18/7 samt 1/8. Stevnene ble et flott tilskudd til klubbkassa på totalt kr. 20.000.

Trippel samarbeid med Follo Brukshund klubb og Moss og Omegn hundeklubb. Klubbens dato var 27. august, og ca. 70 ekvipasjer møtte opp til en regntung septemberkveld på Høiåsbanen.

DRØBAKMESTERSKAPET

DM ble holdt helgen 1. og 2. september, og gikk som vanlig på skinner. Det gode samarbeidet vi har fått med Turngruppa og DFI, gjør at vi får låne både Høiåsbanen og toalettene.

Deltakelsen var en god del lavere enn andre år, men til tross for dette ble overskuddet kr. 37.000.

HUNDENS DAG:

Hundens dag ble holdt 9. juni, og ble også i år meget vellykket med Eva Tønnessen i spissen. Det var en del færre mennesker som kom for å se på denne gangen, men likevel flott reklame for klubben. Det ble vist lydighet, agility og Smeller, og i tillegg også informasjon om Rally lydighet og mulighet til delta på spørrekonkurransen. I tillegg hadde klubben en oppvisningsgruppe som Anniken Jensen hadde hatt ansvaret for.

APPELLPLASSEN

Det har vært flere dugnader på appellplassen i forbindelse med kunstgresset, og stor takk til alle de som har stilt opp.

Drøbak, februar 2019                                                                                   Styret