fbpx

ÅRSBERETNING 2020

STYRETS SAMMENSETNING I 2020:
Leder: Kjersti Pettersen
Nestleder: Tonje Mørkhagen
Sekretær: Tone Ellingsen
Kasserer: Birgitte Lysbakken
Styremedlemmer: Anne King og Harald Schjelderup
Varamedlemmer: Wenche Skau og Henni Lind Haraldsen
Valgkomiteen:
Leder: Eva Tønnessen Medlemmer: Helene N. Pettersen og Elisabeth Langseth Rabe
Varamedlem: Stine Mørkhagen Granum
Revisor: Siri Sponberg Varamedlem: Kari Birgit Nymoen
STATUS MEDLEMMER 2020: Antall medlemmer pr. 31.12.2020: 301.
Det har vært holdt 10 styremøter.

Oppsummering av 2020 som ble et helt spesielt år for en helt spesiell klubb:
AGILITY:
Først av alt vil agilitykomiteen få si: medlemmer av agilitygruppen i Drøbak er ikke som andre: for en positivitet, for en omsorg og for en glede rundt det å drive aktivitet med hund.
Vi er så imponert og takknemlige, rett ut sagt, for å få lov til å lede denne flotte gjengen.
2019 ble et vanskelig år for oss hundefolk, med mange måneder med avlyst trening og aktivitet. Lite visste vi ved starten av 2020 at det kommende året skulle bli enda vanskeligere. Samtidig har vi i agilitygruppen hatt et aktivitetsnivå helt utenom det vanlige. Vi har arrangert: Tre blåbærstevner høsten 2020. Vi har arrangert 3 agilitystevner MER enn vi pleier. Disse tre var ett klasse 1 stevne, ett klasse 2 stevne og ett klasse 3 stevne. Alle tre
som dobbeltstevner. Vi klarte også å avvikle et koronavennlig agilitystevne under Drøbaksmesterskapet. Det betød jobbing fra 7 om morgenen til 20 på kvelden.

Det ble ikke noe NM i 2020, hverken på sommeren eller på høsten eller i januar. Likevel har mange konkurrert og oppnådd fine resultater. Det er farlig å nevne noen, men vi gjør det likevel. Under årets utgave av Norwegian Open, klarer Bettina Hasle og Binki å kvalifisere seg til finalen. Og i finalen havner de jammen på pallen. Det er det faktisk ingen andre i Drøbak hundeklubb som har klart det før.
Vi husker alle en fantastisk tur til Arendal, som også medførte fine oppslag både lokalavisen Røyken og Hurums avis og Amta. Våre ekvipasjer gjorde rett og slett rent bord.
Derfor er vi glade for å kunne utrope følgende som årets ekvipasjer:
Klasse 1: Vibeke Diseth Andersen med Tez
Klasse 2: Tina Maria Johannessen med Nikki
Klasse 3: Helene Norstrøm Pettersen med Pixie
Årets utøver vil bli offentliggjort etter årsmøtet.

LYDIGHET:

Det har vært holdt fire valpe- og grunnkurs med totalt 76 deltakere, og på grunn av koronasituasjonen måtte mars- og maikurset deles opp for ikke ha for mange deltakere.
Først ut i juni måned hadde samtlige fått gjennomgått kursene. En kjempe innsats av instruktørene for å få kabalen til å gå opp. Som vanlig ble det utrolig mange flotte tilbakemeldinger.
Den videregående hverdagslydighetstreningen våren 2020 måtte avlyses på grunn av koronaen, men til høstsesongen var det påmeldt 24 ekvipasjer som gjennomførte treningen før koronaen nok en gang stoppet diverse aktiviteter. I bronsemerkegruppen deltok 2 ekvipasjer som valgte å vente med å ta bronsemerket til våren 2021.
Det ble sent i høst satt sammen to nye grupper som skal satse på lp og konkurranser. Egen instruktør kommer en gang i måneden fra 2021 for å trene gruppene, og det skal bli spennende å følge dem i året som kommer. Det er ikke mange som har konkurrert i lp dette
året, men Nathalie Nielsen med Zlatan gjorde det kjempe bra og fikk opprykk til klasse 3.

RALLY LYDIGHET:

Det ble holdt ett vår- og ett høstkurs i 2020 med totalt 10 deltakere. Antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker, og på mandager er det ca. 30 ekvipasjer som deltar fast i videregående- og konkurransegruppen med instruktører, og med øvelser og baner i  varierende vanskelighetsgrad. I tillegg er det en del ekvipasjer som har trosset vær og vind, og trent RL ute i høst og vinter. For en gjeng det er blitt i RL!
Det trenes mye med forstyrrelser, og ekstra artig var det når banen ble fylt med leker, hunder og høyttalere med dyrelyder, og ekvipasjene fikk besøk av en elgku med kalv midt under treningen. Alle ekvipasjene holdt seg i ro. Utrolig flott! RL-gruppen er blitt en kjempe flott gjeng, og flere og flere av ekvipasjene fra klubben reiser rundt og konkurrerer, og kommer hjem med flotte resultater og pallplasser. Gruppen har fått egne jakker og gensere med følgende logo: Team R(e)ally Good Drøbak Hundeklubb.

Gjett om de skal vekke oppsikt når det åpnes for stevner igjen!
I 2020 stilte 3 ekvipasjer i NM i rallylydighet, og 2 fikk disk, men Michelle Malmåsen med Cnø fikk et super 6. plass, og vant kvaliken lørdagen i tillegg. 
Det er mange som nå er kommet opp i klasse 3 og Elite, og som også gjør det kjempe bra i de andre klassene. Må spesielt nevne Henni Haraldsen med Sushi (nå 11 år) som fikk opprykk til Elite under DM. Det ble en 1. premie med 198 poeng. Første plassen røk da de ble slått på tid, og det ble 2. plass! Gratulerer!

SMELLER:

Det har vært ett introkurs i Smeller med totalt 8 deltakere.
Det har dessverre ikke vært holdt faste treninger i klubben pga Covid 19 da det ikke er mulig
å holde god nok avstand til hverandre i klubbhytta.

ANDRE KURS:

Kantarell:
På forsommeren holdt Smellergruppa et kantarellsøk kurs med 5 deltakere, og det var utrolig å se progresjonen på hundene. Siste kursdag var alle i skogen og fant kantareller på rot, og det var ingen som gikk tomhendte hjem.

Passering:
Det ble for første gang holdt passeringskurs i juni hvor det deltok 9 ekvipasjer. Kurset ble veldig godt mottatt med flotte tilbakemeldinger.
Det ble satt opp nytt kurs i november, og hvor det var påmeldt 12 ekvipasjer. Dette kurset måtte avlyses på grunn av koronasituasjonen, og samtlige kursavgifter returnert. Nytt passeringskurs ble planlagt på nyåret.

Innkalling:
Innkallingskurs er også ett av de nye kursene som klubben tenker å satse på fremover, og det første kurset ble holdt i juni med 5 deltakere. Flott tilbakemeldinger fra deltakerne på dette kurset også.

Styrke:
Søndag 18. oktober hadde Raptus hund v/ Anne Marit Stakkestad kurs i styrke og balanse i hytta. Det var tre ekvipasjer som fikk veiledning og opplæring i forskjellige styrke- og balanseøvelser med balanseputer/baller og kavaletti. En morsom dag og gode tips om hvilke øvelser som passet de forskjellige hundene.

Feltsøk og spor:
Klubben har hatt både feltsøks- og brukssporkurs i 2020 hvor det er blitt jobbet med søksutvikling, gjenstandsinteresse og hundeførers evne til å lese og motivere hunden. Det har vært flotte og arbeidsomme ekvipasjer som har hatt stor progresjon i treningen. Det deltok 4 ekvipasjer på feltsøks- og 6 ekvipasjer på sporkurset.

DIVERSE:

Trippelstevner:
Det har vært Trippelstevnesamarbeid med Follo Brukshund klubb og Moss og Omegn hundeklubb i Rally Lydighet over tre ganger med 67 påmeldte deltakere. Kjempe fin
konkurransetrening for alle klasser.

Drøbakmesterskapet:
DM ble holdt lørdag 5. og søndag 6. september. I RL var det 132 påmeldte. I LP totalt 45 påmeldte, AG 252, AG Hopp 198 og AG Lag 12 påmeldte. Overskuddet ble kr. 59.000. Som vanlig kjempe fine tilbakemeldinger og stor begeistring for de flotte premiene. I RL og LP har det aldri vært så mange påmeldte!

Appellplassen og hytta:
Det har vært flere dugnader på og rundt appellplassen. I tillegg stor innsats med fjerning av mose på taket samt maling av hytta.Stor takk til alle som har stilt opp.

I tillegg vil styret takke alle som til tross for koronaproblemene har stått på og klart å gjennomføre mange kurs og treninger, DM, Trippel RL, Sommerkarusellene og
Blåbærstevnene.

TUSEN HJERTELIG TAKK ALLE SAMMEN!
Drøbak, februar 2021 Styret

Årets ekvipasjer 2020 i DHK!

AG Klasse 1: Vibeke Diseth Andersen med Tez

AG Klasse 2: Tina Maria Johannessen med Nikki

AG Klasse 3: Helene Norstrøm Pettersen med Pixie

Rallylydighet klasse 2:
Kari Helene Ågård og Trym

Rallylydighet klasse 3:
Astrid Driva Rødsand og Iver

Rallylydighet klasse 3:
Henni Lind Haraldsen og Sushi

Blodspor Tonje Mørkhagen og Elly

Utstilling Stine Mørkhagen Granum og Noa

LP Nathalie Nilsen og Zlatan

Smeller Tone Ellingsen og Witty