fbpx

Årsmøte 14. mars 2017 i Drøbak Hundeklubb

Rekordmange på århundrets hyggeligste årsmøte i Drøbak hundeklubb. 27 var tilstede der Vår alles Birgitte ga fra seg formannsklubba til Kjersti Pettersen etter 21 år i lederstolen. Anita takket for seg etter 19 år som sekretær og 26 år som redaktør for Tørrfisken. Birgitte fortsetter i styret sammen med nevnte Kjersti, Tonje Mørkhagen som nestleder, Torill Sander som sekretær, Kari Birgit Nymoen som styremedlem sammen med Wenche Andreassen. Både Anita og Birgitte fikk med seg mange godord på veien! Årets ekvipasjer ble:
Lydighet: Tonje Mørkhagen og Elly
Smeller: Eva og Sintran
Rally: Tone Ellingsen og Whitty
Agility: Tonje og Elly, Stine Mørkhagen Granum med Benita og Isi, Helene Norstrøm Pettersen med Penny.
Oppsummering av årets aktiviteter i 2016
Drøbakmesterskapet 2016

Drøbakmesterskapet ble i 2016 avholdt på Høiås 3. og 4. september med rekord-deltakelse i rallylydighet, men færre i lydighet og agility. Spesielt i agility var deltakelsen lavere enn i fjor da det på samme tid ble arrangert stevne i Arendal. For første gang hadde ikke agility-delen av Drøbakmesterskapet hjelp fra annen klubb. Klubben fikk mange tilbakemeldinger om flott gjennomført stevne begge dagene.
Hundens dag 2016
Leder for Agility-gruppen, Eva Tønnessen, hadde hovedansvaret da klubben arrangerte «Hundens Dag» i Badeparken i Drøbak lørdag 28. mai. Det var innslag av lydighets-, agility-, Smeller- og triks-øvelser, klo-klipp, valpekasse, gjettekonkurranse og informasjonsstander om Rallylydighet og Drøbak Hundeklubb. I tillegg kunne de som ville, prøve seg på den oppsatte agility-banen. Hundens Dag ble utrolig vellykket med opp mot hundre tilskuere, og en flott reklame for klubben.
Agility 2016

Det har vært rundt 40 aktive medlemmer som har trent agility i Drøbak Hundeklubb dette året. Gjennom to nybegynnerkurs var det 21 ekvipasjer på kurs. I vinter har 8-10 av disse vært med på inne-treningen.

Det har vært avholdt tre bronsemerkeprøver. Fem ekvipasjer klarte merket, og har debutert i konkurranseringen med mange fine resultater.

Flere av klubbens 40 utøvere har minst to hunder, og dermed er det nærmere 60 hunder som trener agility, mer eller mindre aktivt, i Drøbak hundeklubb. Av disse er det nesten 30 hunder som konkurrerer med sine litt over 20 førere.

2016 ble resultatmessig det sterkeste året agility-gruppen har opplevd. Klubben er utrolig stolte av at Helene Norstrøm Pettersen som i løpet av våren, gjennom harde uttaks-konkurranser, klarte å kapre en plass i VM-troppen. Spesielt stolte er vi av at hun var med på å sikre en 6. plass i lag-agility for små hunder. Helene og Penny var rett og slett beste ekvipasje på det norske VM-laget.

I NM i juni klarte laget med små hunder først å kvalifisere seg til finalen. Klubben stilte forøvrig to små lag, og det andre laget gjorde en hederlig innsats, men klarte ikke finaleplass. Men i finalen kapret Madeleine Dreier, Stine Mørkhagen Granum, Øydis Kveta og Helene Norstrøm Pettersen sølv-medalen i lag-NM. Aldri har klubben tatt noen NM-medalje i agility før. Det var en fantastisk opplevelse.

Klubben hadde også tre ekvipasjer på rekruttlandslaget i 2016: Øydis Kveta med Olga, Eva Tønnessen med Lily og Anne Marit Røed med Frida. I tillegg gjorde klubbens unge ekvipasjer en flott innsats i junior-NM i august, der Stine Mørkhagen Granum utmerket seg med sølv, og klubben stilte med hele 7 deltakere i junior-NM.

Agilitygruppen hjalp Moss under deres 1. mai stevne, sørget for at det ble finale-ring under NM også for klasse 1 og 2 hunder, og for første gang arrangerte agility-delen av Drøbaksmesterskapet med to ringer på egenhånd.
Smeller 2016

Smeller er en hundesport hvor hunden i stor grad må tenke selv. Den blir utfordret på å markere forskjellige lukter. Søket foregår på bruskasser, baner, biler og forskjellige rom osv.
Denne formen for hundesport øker, fordi den er så utfordrende og gøy både for hund og eier.
Klubben har derfor en instruktør under utdannelse for å bli godkjent Smeller instruktør. Det er foreløpig kun 17 autorisert instruktører i Norge i dag.
Kursene i 2016 ble holdt med innleid instruktør. Det har vært fulle kurs, og treningene i klubbhytta i vinter har måtte fordeles på to dager på grunn av den store deltakelsen.
Valp – grunnkurs videregående hverdagslydighetstreningen 2016

Det har vært holdt fire valpe- og grunnkurs med rekord antall ekvipasjer, og med utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger.
På den videregående hverdagslydighetstreningen har det heller aldri vært så mange påmeldte tidligere: 30 ekvipasjer.
I bronsemerkegruppen har det vært 6 ekvipasjer. 5 ekvipasjer klarte bronsemerket. Stine Mørkhagen Granum fikk bronse i junior NM lydighet, og Tonje Mørkhagen kan vise til flere flotte plasser i klasse I, og har nå opprykk til klasse II.
Konkurransegruppen i lydighet har bestått av 6-8 ekvipasjer, og foruten egen-trening har gruppen regelmessig hatt hjelp av instruktør Heidi Linnerud.
Rallylydighet 2016

Det ble holdt ett nybegynnerkurs i 2016, og antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker stadig. Stemningen er på topp når RL-gruppen møtes på mandager, og det er ca. 17 ekvipasjer som har deltatt.
Baner blir laget med forskjellige vanskelighetsgrader, og det er 4 klasser i RL. Rallylydighet har 66 øvelser fordelt på alle klassene. Noen av øvelsene har innslag både fra lydighet, agility og partytriks.
Under DM 2016 var det flere ekvipasjer som var med og konkurrerte i RL med mange flotte resultater. Ekvipasjene i klubben konkurrerer nå i alle klasser inkludert Elite.
Tre personer har gått som hjelpeinstruktører fra andre klubber på Østlandet, og alle har fått timene og opplæringen de trengte for å bli godkjente rallylydighetsinstruktører.
I vinter, når det har vært treningsfri, har flere i RL-gruppen møttes for å gå turer sammen hver mandag, veldig koselig både for de på to og fire.
Miljø- og handling 2016
Mandagstreningene – med mange gamle og noen nye ekvipasjer – har møtt trofast opp på appellplassen. Som vanlig har det vært fokus på kommunikasjon og positiv samhandling mellom fører og hund. Gruppen har tatt turen til Vestby og hunde-låven til Lise Torp for å få litt nytt miljø, og for å få trent inne. En lørdagstur til Holt hestesenter med svømming for hundene har det også vært.

I 2016 var tiden kommet da Lilly Ann Myrvold og Lene Bjerknæs måtte endre litt på sine prioriteringer, og takket for seg på følgende måte:

«Det er med vemod, men stor takknemlighet til alle som har gjort disse treningstimene til hyggelige, morsomme og ikke minst givende kvelder i mange år at vi takker for oss.»

Drøbak Hundeklubb takker dem begge for en kjempe innsats gjennom mange år.