fbpx

Oppsummering av årets aktiviteter i 2015

Agility
Det har vært rundt 40 aktive mennesker som har trent agility i Drøbak hundeklubb dette året. Gjennom to nybegynnerkurs har vi hatt 20 mennesker på kurs. I vinter har 8-10 av disse vært med på innetreningen. 6 ekvipasjer klarte bronsemerket i agility i forbindelse med klubb¬mesterskapet i juni og egen prøve på Høiås i oktober. Flere av disse 40 har minst to hunder og dermed er det nok opp mot 60 hunder som trener agility mer eller mindre aktivt i klubben. Av dette er det nesten 30 hunder som konkurrerer med sine litt over 20 førere.
Vi har i løpet av året fått en ny agilitychampion, Helene Norstrøm Pettersen med Penny. Helene og Penny representerte også Norge for andre år på rad i European Open (europamesterskapet for hunder).
To hunder kom seg til NM-finalen; Madeleine Dreier med Wilma og Cathrine Horgen Bjerch med Litchi. Bare Madeleine og Wilma klarte seg gjennom begge løpene i finalen og fikk en finfin 12. plass sammenlagt. Stine Mørkhagen Granum med Benita vant klasse 1 medium og ble uoffisiell norgesmester under samme mesterskap. Eva Tønnessen og Panza ble tilsvarende uoffsiell norgesmester i klasse 2 medium. DHK har nesten aldri kunnet stille lag, men i løpet av 2015 har vi på en og samme konkurranse stilt 2 små lag, 2 mellom lag og 1 stort lag. Så langt har snart de små hundene to lag kvalifisert for NM 2016. Foreløpig er hverken mellomhundene eller de store hundene kvalifisert for NM-deltakelse. Vi har også tre stykker på rekruttlandslaget i 2016: Øydis Kveta med Olga, Eva Tønnessen med Lily og Anne Marit Røed med Frida.
Vi kan raskt oppsummere at både resultat- og størrelsemessing har agilitygruppen aldri vært større eller bedre. Vi er alle veldig fokusert på å bevare den gode og åpne tonen klubben vår er kjent for, slik at vi kan fortsette å ha det så hyggelig på trening og gøy på konkurranser.

Valp – grunnkurs videregående hverdagslydighetstreningen 
Det ble holdt 4 valpe- og grunnkurs i 2015 med totalt 51 deltakere. I tillegg har det vært videregående trening i lydighet hvor det deltok i gjennomsnitt opptil 20 ekvipasjer, noe som er rekord.
I tillegg har det vært en egen gruppe som har trent til bronsemerke. Bronsemerkeprøven ble holdt 19. juni hvor totalt 4 ekvipasjer klarte kravene. I tillegg ble prøven også holdt under Klubbmesterskapet 21. juni hvor en ekvipasje fikk bronsemerket.
Konkurransegruppen i lydighet har bestått av 6-8 ekvipasjer, og foruten egentrening har gruppen regelmessig hatt hjelp av instruktør Heidi Linnerud.

Miljø- og handling
Miljø- og handling har også i år stort sett holdt til på appellbanen, men har av og til tatt turer til Låven i Vestby for å trene i et annet miljø eller hvis været har vært for guffent.
Turer til Drøbak sentrum har det også blitt. Det har vært en gjeng med ”gamle kjente” som trofast har møtt opp hver mandag. I tillegg til disse har det også vært en del nye ekvipasjer. Det har vært hunder i alle aldere og raser.
Fokus har vært på hverdagslydighet, utstilling og moro med hund. I høst mistet Ylva og Jo Lindahl grand danoisen Oda. De har vært trofaste på trening hver eneste mandag i mange år. DHK savner dere!
Takk til alle som stiller på treningene uansett vær.

Rallylydighet
Det ble holdt ett nybegynnerkurs i 2015, og antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker stadig. Stemningen er på topp når RL-gruppen møtes på mandager.
Baner blir lagt ut med forskjellige vanskelighetsgrader og ekvipasjer både fra agility og lydighet trener.
Under DM 2015 var det flere som var med og konkurrerte i RL med flere flotte resultater, og ikke minst fikk god erfaring. I vinter, når det har vært treningsfri, har flere i RL-gruppen møttes for å gå turer sammen.

Smeller
I august 2015 var vi så heldige å få Ylva Christensen til å holde et introkurs i Smeller. Dette er en hundesport hvor hunden blir utfordret på markering av forskjellige lukter. Søket foregår på bruskasser, baner, i rom m.m. 6 ekvipasjer deltok og hundene elsket det. Dette er noe DHK kommer til å fortsette med.