fbpx

AGILITY

I Drøbak Hundeklubb legger vi vekt på at agility skal være gøy, og vi jobber med mange ulike tiltak for å redusere stressnivået hos hunden både i og utenfor banen.

På nybegynner og øvet nivå jobber vi derfor ikke bare med hinderteknikk når vi trener, men legger også inn andre elementer som går på kontakt, konsentrasjon, kroppsspråk og generell handling av hund. Vi synes også det er veldig positivt at det er så mange barn og unge som ivrig og engasjert trener sine hunder i agility. Med litt oppfølging fra foresatte kan barn og unge både ha mye moro og lære en masse med en slik hobby. Vi har god erfaring med dette, og ønsker barn og unge velkommen.

Drøbak Hundeklubb

Hunder av alle raser og størrelser kan drive med agility. Vi har erfaring fra det meste, fra knøttsmå chihuahua til stor irsk ulvehund – her er det ikke antydning til rasediskriminering.

Alle jobber ut fra sine egne fysiske forutsetninger og alle har det fantastisk morsomt – både to- og firbente!!

Agility betegner en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser, og som foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på kortest mulig tid. Hundeføreren bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må følge for å lykkes.

Penny

Vi er i dag rundt 40 hunder og 30 mennesker i alle aldre som konkurrerer i agility. Vi har tatt mange medaljer, også gull, i de siste års norgesmesterskap, og vår beste utøver, Helene Norstrøm Pettersen har vært på landslaget med sin Penny de siste tre årene. 

Drøbak Hundeklubb

Men også for våre landslagsutøvere og norgesmestre gjelder det at agility må være gøy, og vi husker hele tiden på at jobber med dyr og ikke maskiner, dyrevelferden er alle viktigst. Samtidig som vi sørger for at de hundene som konkurrerer er i meget god fysisk form. 

Likevel: Vi er veldig opptatt av at du i Drøbak er like velkommen om du vil aktivisere hunden din eller satse mot norgestoppen. Du bestemmer hvor hardt og mye du vil satse og trene, vi skal ta godt vare på alle.

Agility kurs og treningsdager

intro-kurs

vår og høst


Link

Tirsdager

18.00 – 20.00 og
20.00 – 22.00


Facebook


Link

Foto: Margrethe Brynem

Torsdager

18.00 – 20.00 og
20.00 – 22.00


Facebook


Link

Lagsport

Det er i lagsport man melder seg på treninger i Agility.


Link

«Ønsker du å trene Agility i Drøbak Hundeklubb tar du et intro-kurs, og etter intro-kurset kan du melde deg inn i klubben for å være med på treningene.”
Drøbak Hundeklubb
Drøbak Hundeklubb
«Vi trener på kunstgress”
Drøbak Hundeklubb
Drøbak Hundeklubb
«Å konkurrerer er gøy.”
Drøbak Hundeklubb
Drøbak Hundeklubb
Previous
Next