Årsmøter

Årsmøte i Drøbak Hundeklubb tirsdag 13, mars 2018

Rekordmange på årets årsmøte i Drøbak hundeklubb. 32 var tilstede der

Årets ekvipasjer ble:

Årets Ekvipasje i Drøbak Hundeklubb: Gloslibråten Elly (Elly)  og Tonje Mørkhagen

Årets ekvipasje i Rallylydighet: Khakibas Samba og Hanne Skute
Årets ekvipasje i Smeller:  Sunborn wishing Witty (witty) med Tone Ellingsen
Årets ekvipasje i bruks: Pusztai Pandur Mia og Michelle Malmåsen
Årets ekvipasje i Lydighet: Gloslibråten Elly (Elly)  og Tonje Mørkhagen

Agility:
Årets ekvipasje i Agility klasse 1 liten: Wervest’s Coda ( Coda)  med Frøydis Hardeng
Årets ekvipasje i Agility klasse 2 liten: Taspitirs makeløse mirakel (My) med Margrethe Brynem
Årets ekvipasje i Agility klasse 3 liten: Mirenzos petit astoria (penny) med Helene norstrøm Pettersen

Årets lille hund i Agility: Mirenzos petit astoria (penny) med Helene Norstrøm Pettersen
Årets ekvipasje i Agility klasse 1 medium:  Sunborn wishing Witty (witty) med Tone Ellingsen
Årets ekvipasje i Agility klasse 2 medium:  Gloslibråten Elly (Elly) med Tonje Mørkhagen
Årets ekvipasje i Agility klasse 3 medium: Gloslibråten Benita (Benita) med Stine Mørkhagen Granum

Årets medium hund i Agility:  Gloslibråten Benita (Benita) med Stine Mørkhagen Granum

Årets ekvipasje i Agility klasse 1 stor: Shanti med Katinka Opdahl
Årets ekvipasje i Agility klasse 2 stor: Ruffen med Thomas H. Andersen
Årets ekvipasje i Agility klasse 3 stor: Faveros Iherdige Pepsi (Pepsi) med Vibeke Diseth Andersen

Årets stor hund i Agility: Faveros Iherdige Pepsi (Pepsi) med Vibeke Diseth Andersen

Årets AG hund NM inkludert: Gloslibråten Benita (Benita) med Stine Mørkhagen Granum

Årets debutant i Agility: Pelle og line Einvik Løvbersli

Vi gratulerer!

STATUS MEDLEMMER 2017: Antall medlemmer pr. 31.12.2017: 233. Det har vært holdt 9
styremøter.
Oppsummering av 2017 som følger se årsberetningen 2017:

ÅRSBERETNING 2017

VALGKOMITEENS FORSLAG 2018

 

Årsmøte 14. mars 2017 i Drøbak Hundeklubb

Rekordmange på århundrets hyggeligste årsmøte i Drøbak hundeklubb. 27 var tilstede der Vår alles Birgitte ga fra seg formannsklubba til Kjersti Pettersen etter 21 år i lederstolen. Anita takket for seg etter 19 år som sekretær og 26 år som redaktør for Tørrfisken. Birgitte fortsetter i styret sammen med nevnte Kjersti, Tonje Mørkhagen som nestleder, Torill Sander som sekretær, Kari Birgit Nymoen som styremedlem sammen med Wenche Andreassen. Både Anita og Birgitte fikk med seg mange godord på veien! Årets ekvipasjer ble:
Lydighet: Tonje Mørkhagen og Elly
Smeller: Eva og Sintran
Rally: Tone Ellingsen og Whitty
Agility: Tonje og Elly, Stine Mørkhagen Granum med Benita og Isi, Helene Norstrøm Pettersen med Penny.
Oppsummering av årets aktiviteter i 2016
Drøbakmesterskapet 2016

Drøbakmesterskapet ble i 2016 avholdt på Høiås 3. og 4. september med rekord-deltakelse i rallylydighet, men færre i lydighet og agility. Spesielt i agility var deltakelsen lavere enn i fjor da det på samme tid ble arrangert stevne i Arendal. For første gang hadde ikke agility-delen av Drøbakmesterskapet hjelp fra annen klubb. Klubben fikk mange tilbakemeldinger om flott gjennomført stevne begge dagene.
Hundens dag 2016
Leder for Agility-gruppen, Eva Tønnessen, hadde hovedansvaret da klubben arrangerte «Hundens Dag» i Badeparken i Drøbak lørdag 28. mai. Det var innslag av lydighets-, agility-, Smeller- og triks-øvelser, klo-klipp, valpekasse, gjettekonkurranse og informasjonsstander om Rallylydighet og Drøbak Hundeklubb. I tillegg kunne de som ville, prøve seg på den oppsatte agility-banen. Hundens Dag ble utrolig vellykket med opp mot hundre tilskuere, og en flott reklame for klubben.
Agility 2016

Det har vært rundt 40 aktive medlemmer som har trent agility i Drøbak Hundeklubb dette året. Gjennom to nybegynnerkurs var det 21 ekvipasjer på kurs. I vinter har 8-10 av disse vært med på inne-treningen.

Det har vært avholdt tre bronsemerkeprøver. Fem ekvipasjer klarte merket, og har debutert i konkurranseringen med mange fine resultater.

Flere av klubbens 40 utøvere har minst to hunder, og dermed er det nærmere 60 hunder som trener agility, mer eller mindre aktivt, i Drøbak hundeklubb. Av disse er det nesten 30 hunder som konkurrerer med sine litt over 20 førere.

2016 ble resultatmessig det sterkeste året agility-gruppen har opplevd. Klubben er utrolig stolte av at Helene Norstrøm Pettersen som i løpet av våren, gjennom harde uttaks-konkurranser, klarte å kapre en plass i VM-troppen. Spesielt stolte er vi av at hun var med på å sikre en 6. plass i lag-agility for små hunder. Helene og Penny var rett og slett beste ekvipasje på det norske VM-laget.

I NM i juni klarte laget med små hunder først å kvalifisere seg til finalen. Klubben stilte forøvrig to små lag, og det andre laget gjorde en hederlig innsats, men klarte ikke finaleplass. Men i finalen kapret Madeleine Dreier, Stine Mørkhagen Granum, Øydis Kveta og Helene Norstrøm Pettersen sølv-medalen i lag-NM. Aldri har klubben tatt noen NM-medalje i agility før. Det var en fantastisk opplevelse.

Klubben hadde også tre ekvipasjer på rekruttlandslaget i 2016: Øydis Kveta med Olga, Eva Tønnessen med Lily og Anne Marit Røed med Frida. I tillegg gjorde klubbens unge ekvipasjer en flott innsats i junior-NM i august, der Stine Mørkhagen Granum utmerket seg med sølv, og klubben stilte med hele 7 deltakere i junior-NM.

Agilitygruppen hjalp Moss under deres 1. mai stevne, sørget for at det ble finale-ring under NM også for klasse 1 og 2 hunder, og for første gang arrangerte agility-delen av Drøbaksmesterskapet med to ringer på egenhånd.
Smeller 2016

Smeller er en hundesport hvor hunden i stor grad må tenke selv. Den blir utfordret på å markere forskjellige lukter. Søket foregår på bruskasser, baner, biler og forskjellige rom osv.
Denne formen for hundesport øker, fordi den er så utfordrende og gøy både for hund og eier.
Klubben har derfor en instruktør under utdannelse for å bli godkjent Smeller instruktør. Det er foreløpig kun 17 autorisert instruktører i Norge i dag.
Kursene i 2016 ble holdt med innleid instruktør. Det har vært fulle kurs, og treningene i klubbhytta i vinter har måtte fordeles på to dager på grunn av den store deltakelsen.
Valp – grunnkurs videregående hverdagslydighetstreningen 2016

Det har vært holdt fire valpe- og grunnkurs med rekord antall ekvipasjer, og med utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger.
På den videregående hverdagslydighetstreningen har det heller aldri vært så mange påmeldte tidligere: 30 ekvipasjer.
I bronsemerkegruppen har det vært 6 ekvipasjer. 5 ekvipasjer klarte bronsemerket. Stine Mørkhagen Granum fikk bronse i junior NM lydighet, og Tonje Mørkhagen kan vise til flere flotte plasser i klasse I, og har nå opprykk til klasse II.
Konkurransegruppen i lydighet har bestått av 6-8 ekvipasjer, og foruten egen-trening har gruppen regelmessig hatt hjelp av instruktør Heidi Linnerud.
Rallylydighet 2016

Det ble holdt ett nybegynnerkurs i 2016, og antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker stadig. Stemningen er på topp når RL-gruppen møtes på mandager, og det er ca. 17 ekvipasjer som har deltatt.
Baner blir laget med forskjellige vanskelighetsgrader, og det er 4 klasser i RL. Rallylydighet har 66 øvelser fordelt på alle klassene. Noen av øvelsene har innslag både fra lydighet, agility og partytriks.
Under DM 2016 var det flere ekvipasjer som var med og konkurrerte i RL med mange flotte resultater. Ekvipasjene i klubben konkurrerer nå i alle klasser inkludert Elite.
Tre personer har gått som hjelpeinstruktører fra andre klubber på Østlandet, og alle har fått timene og opplæringen de trengte for å bli godkjente rallylydighetsinstruktører.
I vinter, når det har vært treningsfri, har flere i RL-gruppen møttes for å gå turer sammen hver mandag, veldig koselig både for de på to og fire.
Miljø- og handling 2016
Mandagstreningene – med mange gamle og noen nye ekvipasjer – har møtt trofast opp på appellplassen. Som vanlig har det vært fokus på kommunikasjon og positiv samhandling mellom fører og hund. Gruppen har tatt turen til Vestby og hunde-låven til Lise Torp for å få litt nytt miljø, og for å få trent inne. En lørdagstur til Holt hestesenter med svømming for hundene har det også vært.

I 2016 var tiden kommet da Lilly Ann Myrvold og Lene Bjerknæs måtte endre litt på sine prioriteringer, og takket for seg på følgende måte:

«Det er med vemod, men stor takknemlighet til alle som har gjort disse treningstimene til hyggelige, morsomme og ikke minst givende kvelder i mange år at vi takker for oss.»

Drøbak Hundeklubb takker dem begge for en kjempe innsats gjennom mange år.
Oppsummering av årets aktiviteter i 2015
Agility 2015

Det har vært rundt 40 aktive mennesker som har trent agility i Drøbak hundeklubb dette året. Gjennom to nybegynnerkurs har vi hatt 20 mennesker på kurs. I vinter har 8-10 av disse vært med på innetreningen. 6 ekvipasjer klarte bronsemerket i agility i forbindelse med klubb¬mesterskapet i juni og egen prøve på Høiås i oktober. Flere av disse 40 har minst to hunder og dermed er det nok opp mot 60 hunder som trener agility mer eller mindre aktivt i klubben. Av dette er det nesten 30 hunder som konkurrerer med sine litt over 20 førere.
Vi har i løpet av året fått en ny agilitychampion, Helene Norstrøm Pettersen med Penny. Helene og Penny representerte også Norge for andre år på rad i European Open (europamesterskapet for hunder).
To hunder kom seg til NM-finalen; Madeleine Dreier med Wilma og Cathrine Horgen Bjerch med Litchi. Bare Madeleine og Wilma klarte seg gjennom begge løpene i finalen og fikk en finfin 12. plass sammenlagt. Stine Mørkhagen Granum med Benita vant klasse 1 medium og ble uoffisiell norgesmester under samme mesterskap. Eva Tønnessen og Panza ble tilsvarende uoffsiell norgesmester i klasse 2 medium. DHK har nesten aldri kunnet stille lag, men i løpet av 2015 har vi på en og samme konkurranse stilt 2 små lag, 2 mellom lag og 1 stort lag. Så langt har snart de små hundene to lag kvalifisert for NM 2016. Foreløpig er hverken mellomhundene eller de store hundene kvalifisert for NM-deltakelse. Vi har også tre stykker på rekruttlandslaget i 2016: Øydis Kveta med Olga, Eva Tønnessen med Lily og Anne Marit Røed med Frida.
Vi kan raskt oppsummere at både resultat- og størrelsemessig har agilitygruppen aldri vært større eller bedre. Vi er alle veldig fokusert på å bevare den gode og åpne tonen klubben vår er kjent for, slik at vi kan fortsette å ha det så hyggelig på trening og gøy på konkurranser.
Valp – grunnkurs videregående hverdagslydighetstreningen 2015

Det ble holdt 4 valpe- og grunnkurs i 2015 med totalt 51 deltakere. I tillegg har det vært videregående trening i lydighet hvor det deltok i gjennomsnitt opptil 20 ekvipasjer, noe som er rekord.
I tillegg har det vært en egen gruppe som har trent til bronsemerke. Bronsemerkeprøven ble holdt 19. juni hvor totalt 4 ekvipasjer klarte kravene. I tillegg ble prøven også holdt under Klubbmesterskapet 21. juni hvor en ekvipasje fikk bronsemerket.
Konkurransegruppen i lydighet har bestått av 6-8 ekvipasjer, og foruten egentrening har gruppen regelmessig hatt hjelp av instruktør Heidi Linnerud.
Miljø- og handling 2015

Miljø- og handling har også i år stort sett holdt til på appellbanen, men har av og til tatt turer til Låven i Vestby for å trene i et annet miljø eller hvis været har vært for guffent.
Turer til Drøbak sentrum har det også blitt. Det har vært en gjeng med ”gamle kjente” som trofast har møtt opp hver mandag. I tillegg til disse har det også vært en del nye ekvipasjer. Det har vært hunder i alle aldere og raser.

Fokus har vært på hverdagslydighet, utstilling og moro med hund. I høst mistet Ylva og Jo Lindahl grand danoisen Oda. De har vært trofaste på trening hver eneste mandag i mange år. DHK savner dere!

Takk til alle som stiller på treningene uansett vær.
Rallylydighet 2015

Det ble holdt ett nybegynnerkurs i 2015, og antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker stadig. Stemningen er på topp når RL-gruppen møtes på mandager.
Baner blir lagt ut med forskjellige vanskelighetsgrader og ekvipasjer både fra agility og lydighet trener.
Under DM 2015 var det flere som var med og konkurrerte i RL med flere flotte resultater, og ikke minst fikk god erfaring. I vinter, når det har vært treningsfri, har flere i RL-gruppen møttes for å gå turer sammen.
Smeller 2015

I august 2015 var vi så heldige å få Ylva Christensen til å holde et introkurs i Smeller. Dette er en hundesport hvor hunden blir utfordret på markering av forskjellige lukter. Søket foregår på bruskasser, baner, i rom m.m. 6 ekvipasjer deltok og hundene elsket det. Dette er noe DHK kommer til å fortsette med.