Rallylydighet

Rallylydighet er en utfordrende og spennende hundesport som består av mange forskjellige øvelser: totalt 66 fordelt på fire klasser.
En og samme bane består av et utvalg av 15-20 øvelser.
Klasse 1 – her føres hunden i bånd. Videre følger klasse 2, 3 og ELITE. I disse klassene er hunden uten line og halsbånd og vanskelighetsgraden stiger. Skiltene blir vanskligere etter hvert som ekvipasjen avanserer i klassene.
Akkurat som i agility er banene nye for hver gang slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer. Alle øvelsene må derfor være trent inn på forhånd. I rally-lydighet starter alle med 200 poeng og blir trukket for ”feil” som for eksempel stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.
Ved hinderpasseringene gjelder samme regler som i agility med hensyn til vegringer og riv.

Mer informasjon om sporten, treningsmuligheter og stevner finner du på nettsidene:
www.rally-lydighet.com
Utforsk sporten som fremmer
☺SAMSPILL – GLEDE – HOLDNINGER☺

Vi har fire Rallylydighet kurs i Drøbak Hundeklubb:

Intro-kurs – Kurset er beregnet på ekvipasjer som er nysgjerrige på hva rallylydighet er, og som ønsker å komme i gang med treningen
Videregående kurs  –  Kurset bygger videre på intro-kurset, men her blir det lagt mer vekt på bane- og moment treninger til alle skiltene i klasse 1 og 2.
Konkurranse kurs – På Konkurranse kurset trenes de mest på klasse 3 og elite skilt. Det blir lagt mye vekt på moment trening og kombinasjoner.
Vi drar også ofte på konkurranser sammen.
Elite-kurs – Når du virkelig ønsker utfordringer!