Nesearbeid som aktivisering

Smeller.......... en annerledes hundesport.

Hundesporten Smeller er for alle som liker å utfordre hundens unike luktesans.
Sporten krever ingen forkunnskaper, er fri for tradisjonelle lydighetsøvelser og åpen for alle som har hund. Mennesker lukter forskjellig, og i de ulike klassene skal hundene finne og markere ID-lukt fra ulike personer. Utfordringen ligger i at hver konkurranse byr på nye ID-lukter som er ukjente for deltakerne. Øvelsene i begynnerklassen gjør det enkelt å komme i gang. De neste klassene byr på nye, utfordrende og ikke minst utviklende øvelser for både hunder og førere.

Hundesporten Smeller administreres og utvikles av Norsk Smellerklubb, som ble stiftet på Hønefoss 12. juni 2014.

Hundesporten Smeller passer for alle hundeeiere som har lyst til å:

Bruke øvelsene som aktivisering.
Bruke øvelsene som mental trening.
Trene og konkurrere i Smeller.
Trene søks- og markeringsferdigheter som grunnlagstrening - enten du har tjenestehund, jobber med hund i næring eller deltar i frivillig arbeid med din hund.

Drøbak Hundeklubb holder introkurs, grunnkurs 1, grunnkurs 2 og workshop kurs i denne nye hundesporten.

Smeller® er et registrert varemerke!

Last ned brosjyren her

Les mer på smeller.no

Om Smeller øvelsene

På smeller.no finner du regelverket for alle klassene. Se link her

Instruktør er Kjersti Pettersen Autorisert Smeller intruktør og godkjent NKK, NRL intruktør.